( Proci85 | 2020. 01. 23., cs - 15:17 )

"Mi alapján mondod meg ügyfélnek hogy ne swapoljon ?"

Az alapján, hogy az átlagos I/O többszörösét eszi meg a virtuális gépe (swapolás miatt) azért, mert ő alulméretezte a bérelt VPS-t.  A díjszabás nem ilyen extrém I/O-ra lett kalkulálva.
Ha csinál magának egy swap file-t és azt használja, ugyanaz a szitu, szadizza a diszked. Alulméretezés esetén indokolatlanul.

"akkor ott homokorázott mig swapből előszedte a dolgait"

Most már pár éve swapos vagyok, nem tapasztaltam ilyet. Hasonló a windowsos időkből rémlik, amikor a memória tisztítók kipucolták a windows start menüt is :) Na linuxnál ilyen élményem nem szokott lenni. Főleg, hogy a swap, ha nem is SSD-n van, de vállalható tempójú diszk alrendszeren (100-300Mbyte/s) Persze ettől még előfordulhat, szerencsére nem jellemző. Persze, ha van RAM dögivel, nem érdekes.

"A KVM nálam inkább virtualbox alternativa lehet"

Nem tudom honnan ez a megközelítés, máskor is írtad már:) Nekem elég erős érv a KVM mellett, hogy nagyobb szolgáltatók is használják. Legalább annyira, mint a többit, tehát nálam nem kis pistike szint:) Cloud szolgáltatók motorháztetője alatt is ott duruzsol, pl. az Onapp cloud management felület vmware, xen, kvm hypervisort támogat. Virtualboxot nem :)