( xclusiv | 2020. 01. 17., p - 19:17 )

Neked sem. Azt viszont bárki beláthatja, hogy a szereplők és alkalmazottak bérén spórolva le lehet faragni a műsor költségeit. Erre pedig adtam forrást.

Én nem is állítottam, hogy van. Odáig viszont már eljutottunk végre, hogy belátod, hogy neked sincs. Nyilván lehet a szereplők bérén spórolni, csak épp azt nem tudod, hogy milyen arányú spórolást jelent pl. az, hogy egy 2 hónapos "valóságsóban" az az 5-10 szereplő nem kap munkabért. Simán lehet, hogy ez kerekítési hiba nagyságrendű összeg a többihez képest.

Amúgy meg nem kapnak fizetést konkrétan, hanem egy "szerencsejátékban" vesznek részt kvázi, nyilván azért, hogy megnyerjék. Tavaly volt ez a lávájlend nevű csoda a retken, most utánanéztem: 43 napig tartott, 20 milliót vitt haza a nyertes pár. Azt írja a wiki, hogy összesen 29-en fordultak meg a műsorban, és nyilván ez is ilyen kiesős/kiszavazós játék volt, tehát nem voltak egyszerre ennyien a villában (házban, szigeten, tökömtudja), de még ha ennyien is lettek volna, ha a 20 millát szétdobod 29 ember 1,5 havi béreként, akkor fél millás átlagbér jön ki. És ezért - kamerák előtt ugyan, de - csak nyaralniuk kellett, olyan körülmények között, amiért mások fizetnek. Na ennyi.

Ez mi, ha nem sírás, ld. még "vagdalkozás", "nagy rtl elleni harc"... Mert kritizálni merem?

Muhaha. Szóval ha én leírom, hogy vakon vagdalkozol (mert ez nem kritizálás) a retekklub ellen, akkor én sírok? És azzal, hogy ezt leírom már neked is támadok? LOL...

Vagyis én szar ember vagyok, mert szerintem szar ember, aki kijátszik egy törvényt.

Na szóval, itt neked azzal volt bajod, hogy a retek _szerinted_ _kijátsza_ a reklámtörvényt, értsd: törvényesen működik (ezt el is ismerted), csak neked ez akkor se tetszik, tehát szerinted "kijátszák" a törvényt. És ha erre azt javaslom, hogy fordulj az országgyűlési képviselődhöz, akkor erre az a válaszod, hogy de ez akkor is gusztustalan és ezek szar emberek. Ha ebből te az idézett mondatot tudod levezetni, akkor gratulálok...

Ez mi, ha nem személyeskedés?

Görbe tükör. Leszaremberezel olyanokat, aki amúgy teljesen törvényesen működtetnek egy céget, de az neked nem tetszik. Aztán ha úgy gondolod (pedig amúgy nem is), hogy téged valaki leszaroz ezért a shitshow-ért amit itt előadsz, akkor egyből besértődsz.

Az meg pláne, hogy még meg is akarod magyarázni, pláne mivel ezzel is bakot lőttél, lévén ahogy mondtam, egyszer sem a melósokat szidtam, hanem a felelősöket. Te viszont engem. Szóval?

Mivan? Úristen, mit szedsz, van még belőle?

Mit fáj neked, hogy valaki szerint az rtl disznóságokat csinál? Mi okod van arra, hogy nekitámadj az illetőnek?

xD

Tehát elfogadod, hogy igaz, de akkor is ő a hülye, mert 11 évig hallgatott? Ez mi, ha nem áldozathibáztatás?

Ne haragudj, de ennyire ostoba nem lehetsz. Pont te idézted be, amit írtam: A blogpost egyik kommentjének egyik mondatával maximálisan egyetértek: "Amúgy el tudom képzelni hogy az utolsó betűig true story, de 11 év kellett vele előállni?"

Na, én pontosan ezt írtam, és ez a mondatodból csak a következőket nem jelenti:

- hogy elfogadom, hogy igaz,

- hogy lehülyézem, és

- hogy "áldozathibáztatok" (bocs).

Na ezeken kívül mindent jól látsz.

Amúgy most mi van? Mégsem tettél ignore-ra?

Na ebben viszont igazad van. Bevallom őszintén, néha van igényem a trash-re, és a félrebeszéléseidet néha szórakoztató darabokra szedni. Illetve baromira ráértem mostanában, mert másokra várok, szóval időm is volt erre a bohóckodásra.

Shame on me...