( gelei | 2020. 01. 13., h - 17:56 )

Nem tudom feltűnt-e, de a net már teljesen használhatatlan a felugráló ablakoktól, a kontentet kitakaró, villogó, zenélő vackoktól, az oldalt ellepő banneráradattól.

Oszinten szolva nem, pedig csak az otthoni gepen van adblocker, a cegesen nincs. Nyilvan az sem mindegy, hogy milyen oldalakat nez az ember, de zenelo reklamot konkretan evek ota nem lattam. Amugy persze, azt en is ruhellem, ha valamelyik webmester tulbuzgo reklamugyben, de attol vajon tobb lesz a bevetel? (Lesz extraprofit? :)) En errol nem vagyok meggyozodve, de semmilyen infom nincs rola.

különben nem pazarolnának időt - és pénzt - arra, hogy anti-adblock rendszert fejlesszenek

Ebbol nem vonnek le kovetkezteteseket, kesz library-k vannak ra.

tehát valahogy megéltek annak ellenére, hogy a júzerek kiblokkolták a reklámokat

Igen, de ez csak addig lesz igy, amig lesz ember, aki nem blokkolja. Most azokbol elnek, mert egyebkent a cucc "ingyen" van. Ha nem lesz eleg a love a hirdetesekbol, akkor jon majd az, hogy lehet a kasszahoz faradni, es akkor fognak sokan ebbol a threadbol is visitozni, hogy mar nincs "ingyen". (Nem rad gondoltam.)

Nem tudom, honnan bányásztad elő az adatokat, de azt is jó lenne megnézni, hogy a bevételeik milyen arányban származtak reklámokból.

https://e-beszamolo.im.gov.hu/

Nem tudom, ilyen konkret infok benne vannak-e, csak az eredmenykimutatast neztem.