( zsalab | 2019. 12. 26., cs – 11:15 )

Szerkesztve: 2019. 12. 26., cs – 11:47

Mindenfel trollkodas nelkul szeretnem megtudni hogy aki a Kotlin-ra szavazott az milyen mas nyelveket hasznal illetve mi az ami miatt kedvenc?

 

Szemelyes tapasztalat; fejlesztek mar egy ideje tobb programozasi nyelvet is hasznalok neha egyidejuleg. Egy uj projektet kezdtunk kb fel eve, felmerult a Kotlin es en lelkesen bolintottan ra mert hallottam mar tobb szep beszedet rola.

Most fel ev utan az en szemelyes velemenyem az hogy soha semmikor nem dolgoztam meg egy ekkora kalap sz.rr.l (na jo perl talan odaver neki)

- a fordito botranyosab lassu (ezt allitolag megoldjak 1.4ben), valamint kepes teljesen invalid kodot forditani (ha esetleg valaki ugy erzi hogy gyors az IDEben annak legyen itt a trukk: nem forditjak le a kodot csak az API-t)

- a kompatibilitas java-van csak alom, van jopar helyzet amikor workaroundot kell alkalmazni, eleg csunyat csak hogy az ember tudjon java libet hasznalni (talan ezen a ticketen van a legtobb szavazat de a fejlesztok annyit mondanak hogy, hat ja ezzel nem tudunk mit kezdeni)

 

- a generics egyszeruen csak hibas, teljesen... had ne menjek bele a reszletekbe itt mert hosszu lenne, majd irok rola egy blog postot ha lesz idom

 

Nagyon nagyon sok egyeb problema van meg vele amit nem sorolnek fel ido hianyaban, rovided az eye candy feature-ken kivul semmi nem mukodik vagy nem ugy ahogy igerik.

 

Eloszor azt hittuk mi vagyunk tudatlanok tomenytelen mennyisegu orat toltunk tanulasba es debugolasba es most ott tartunk hogy en szenely szerint gyulolok a projekten dolgozni es ki fogjuk dobni a Kotlint mert egyszeruen nem eri meg a kuzdelem. Amit megsporolsz az eyecandy feature-on azt tizszeresen elgeted a Kotlin problemain.

 

Kivancsi vagyok masok tapasztalatara