( leviske | 2019. 12. 13., p – 11:54 )

Szerintem, ha létezne az IT szektorban olyan fogalom, hogy "lemaradt", akkor nem volna Prezi, Instagram, Deezer, Telegram, Huawei, Epic Store, stb. Abban egyetértek, hogy nem a rendszerek jósága döntötte el a versenyt, viszont a lemaradás helyett szimplán a vezetői inkompetenciát tartom hibásnak.

Véleményem szerint a vásárlók számára nem kizárólag az alkalmazások mennyisége a döntő. Az Apple az élő bizonyíték arra, hogy ugyanennyire fontos a cég jövőképe, az a minimum illúzió szintjén létező képzet, hogy a cég abba az irányba halad, hogy neki jobb termékeket kínáljon. Erre a Nokiának ott volt a Maemo/MeeGo és az Intel partnerség. Erre csak építeni kellett volna készülékeket, mint amilyen a Nokia N9 lett és a Booklet lehetett volna. Viszont Elop az érkeztét követően ezeket rögtön felrúgta és elkezdte Microsoftra átállítani a mobilos üzletágat.

Ráadásul hasonló probléma sújtotta a Microsoft mobil operációs rendszerét is. Ott sem volt jövőkép, mert minden egyes kisebb nagyobb újítás után dobtak mindent a kukába alkalmazásboltostul, hátrahagyva a régi ügyfeleket.