( denesb | 2019. 12. 12., cs – 16:26 )

> Esküdni mernék, hogy ezeket írtam le én is...

Még a végén kiderül, hogy a dolgok nagy részében egyetértünk és csak vitatkozunk a semmiért.

> Nem tűnt fel, hogy ezt sem a systemd ellenzők kezdték? Nem tűnt fel, hogy itt egy új szavazás, amin rajta van, hogy végképp dobják ki a Debianból a systemd kivételével az összes init rendszert? (És amit lentebb felemlegettek, az nincs rajta, hogy a systemd-t dobjuk ki.) Ezt szerinted a systemd-ellenzők találták ki? Ha téged idegesít az, ha valami random fickó felveti, hogy dobjuk ki a systemd-t és ezt szóvá is teszed, akkor az miért probléma, ha valaki azt teszi szóvá, hogy idegesíti, hogy a hatalmi pozícióban ülők felvetették a lehetőségét, hogy a systemd kivételével minden mást dobjunk ki? Nem érzed egy kicsit kettős mércének ezt?
Úgyhogy nincs szélcsend és valaki megint beleszart a ventilátorba. (Off és nem neked: Ha a ventillálni, ventilláció két l, akkor a ventilátor miért egy?) És nem egy systemd-ellenző volt, különben a focus on systemd nem lenne a listán.

Valószínűleg az egyik fő ok amiért az alternatívák kidobása felmerült az a munkamenyiség csökkenése. Amúgy tényleg nem értem miért kezdenek projektek hard-dependelni a systemd-re. A mi projektünk is függ tőlle de csak opcionálisan.

Igazad van, nem várhatom el, hogy az elégedetlenek kussoljanak csak mert nekem megfelel a status-quo.

 

Csak kíváncsiságból: mi lenne szerinted az ami kéne történjen, hogy ez a jelenlegi helyzet helyre álljon? Ahogy fdevid is leírta lejjebb, a systemd mint initrendszer mellet más alternatívák támogatása nem egy egyszerű feladat, mivel a systemd messze több mint egy initrendszer. Hogy ez jó vagy rosz az egy másik kérdés, tény hogy erre a többre (nevezzük system control suit-nak) látszólag tényleg van egy igény. Mi lenne az a -- mondjuk realisztikus -- útvonal arra, hogy lehessen más init rendszert is használni, anélkül, hogy fel kéne adni a kényelmet amit ez a SCS nyújt.