( TCH | 2019. 12. 11., sze – 15:42 )

> A sleep mindig működik.

Valakinek meg nem. És volt, akinek előtte is működött. Ez worksforme érv.

> Gyorsabb a boot.

Ez biztos így van, lévén a systemd tud párhuzamos boot-ot, míg a SysVInit meg nem. De ilyet más initrendszerek is tudnak.

> Egyszerűbb a serviceket indítani, ellenőrizni, logokat megnézni.

Miért egyszerűbb az, hogy systemctl start service, mint az, hogy /etc/init.d/service start?
Mit értesz egyszerűbb ellenőrzés alatt?
Logok nézegetése alatt a journalctl-re gondolsz? Bocs, de ha nem lenne bináris log, akkor nem kellene a journalctl sem. Teremtettek egy problémát, amit jól megoldottak. Arról nem is beszélve, hogy a sokat felemlegetett metaadatok egy részét a systemd időnként nem loggolja, mert nem bírja cérnával a rendszer. (Ld. a cikket fdavid posztjában.)

> Meg tudom jegyezni a parancsokat amivel a gépet elaltatom/leállítom/újraindítom, stb. Vszleg mert végre van valami logika bennük.

Eddig is volt bennük logika...max mindegyikben más.

> Úgy általában jobban mennek a dolgok.

Ez...kissé túl generikus, nem gondolod?

> Aztán amikor nagy nehezen elkezdtem használni akkor beláttam, hogy az én használati mintámra egy ellenérv se érvényes.

De ez már megint a te mintád. Ha te nem szívsz vele, akkor le van szarva, hogy más meg de?

> Ez a lejáratókampány nem más mint egy FUD.

ROFL. Mert ha neked nincs bajod vele, akkor másnak sem lehet? Mi lenne, ha kinyitnád azt a linklistát amit blacklucknak adtam, dugig van "FUD"-dal...

> De lehet, hogy én vagyok naív és igazából a RedHat megvesztegetett mindenkit és akit nem lehetett azt befenyítette egy pár verőemberrel.

Mi lenne, ha indulatbóli hadakozás helyett inkább gondolkodnál? Nem kellenek verőemberek és nem kell mindenkit megvesztegetni sem. Van propaganda is a világon és működik is. Ahogy ebben az esetben is működött: jelen pillanatban meglehetősen sok ember gondolja azt, hogy ez a förmedvény az egy igaz út. Biztos volt olyan is, hogy megvettek valakit kilóra, de nem mindenkit, elég egy két kulcsember. Aztán a megvettek és az agymosottak segítségével a systemd-kritikus embereket ki lehet ebrudalni a projektekből. Ilyenre is nap-mint-nap látunk példát, pl. amikor egy intel fizette SJW megpróbálta kiebrudalni Ted Ts'o-t a Linux kernelből, mert megakadályozta, hogy egy az RDRAND utasításra épülő hátsóajtó bekerüljön a Linux kernel véletlenszámgenerátorába.

> Kérlek mutass nekem egy felmérést vagy szavazást ami bebizonyítja, hogy a nép nem akarja a systemd-t. Én tudok egy szavazásról és ott a systemd nyert.

Fentebb két versus cikk is be volt linkelve, azokban jócskán lepontozták a systemd-t. Nyilván nem mérvadó. Ahogy az a másik sem, amiről te tudsz. Ilyen szavazások nap-mint-nap vannak a neten és a közösség összetételétől elég erősen függ a kimenetel is.
Azonfelül "a nép nem akarja a systemd-t": akarni itt azt jelenti, hogy szándékosan azt választani. Ha mindegy volt neki, akkor nem akarta, csak elfogadta. Tetszik érteni a különbséget?

> A bizonyítékok arra mutatnak, hogy van egy csendes többség akinek megfelel a systemd és van egy nagypon vokális kissebség akinek nem felel meg.

Nem, a bizonyítékok arra mutatnak, hogy van egy csendes többség, aki azt sem tudja, hogy miről van szó és gőzünk sincs róla, hogy megfelel-e nekik vagy sem, mert a systemd következtében felmerülő problémáikat és/vagy sikerélményeiket nem kötik össze a systemd-vel; és van két nagyon hangos kisebbség, akik utálják, vagy imádják.