( yetii | 2019. 12. 11., sze – 14:38 )

De értsd meg, hogy ennek semmi értelme. Ilyen szavazásnál nem értelmezhető a százalék, legfeljebb úgy, hogy hány százalékban volt egyes opció hanyadik helyen, de az a helyzet, hogy az sem sokat mond. Ebben a szavazási rendszerben ha bármelyik opciónak nagyobb a támogatottsága egy másiknál az össszes többitől függetlenül, akkor nem nyerhet a másik (na jó, ennél kicsivel bonyolultabb a helyzet, mert létezhet körbeverés, de ez az elmélet alapja). Tehát ebben az esetben attól függetlenül, hogy épp konkrétan melyikre szavaznak első helyen, ha a "focus on systemd"-t mindegyik mögé kerül, akkor nem számít, hogy össze-vissza huzogatják a többi opciót, csak az számít, hogy mindegyik előtte van. Tehát ebben a rendszerben kvázi összeadódnak a nem systemd-t támogató szavazatok.

Amit te mondasz, az egyedül akkor fordulhatna elő, ha azok, akik nem támogatják a systemdt sok félét tesznek első helyre, de mondjuk a "focus on systemd" opció mindenkinél második/harmadik helyre kerül, ami az én véleményem szerint nem túl valószínű, de még ha így is lenne, akkor is ez a preferenciasorrend a szavazóktól jön, tehát az ő általuk eldöntött kompromisszum lenne ez. Továbbra is fenntartom, hogy emiatt a rendszer miatt teljesen alaptalan ez az összeesküvés elmélet.

Amúgy meg az egyes opciók is az emberektől jöttek, kb úgy kell elképzelni ezt, mint ahogy a HOVD-n mi választjuk ki először az kategóriákat, aztán a jelölteket és végül szavazunk a jelöltekről.