( TCH | 2019. 12. 10., k – 16:18 )

Nem én tettem ex-katedra állításokat hasból. Majd, ha mondok olyasmit, hogy "a systemd pártolók többsége nem rendelkezik megfelelő műszaki képzettséggel", akkor kérheted te is a statisztikát. Az meg érdekes lenne, ha egy állítás ellentétére nincs adat, akkor az állítás automatikusan igazzá válna.

> De az se jobb hogy ossze-vissza takolt scriptek oldjak meg csak az init kerdest is es tobbi is ossze vissza mindenfelekeppen van es akkor meg nem jott elo az amikor a systemd extra funkciok hasznosak vagy akar szuksegesek valakinek es korabbi megoldasban benne se volt.

Ti sose fogjátok fel? Egy érv a SysVInit ellen nem érv a systemd mellett. Soha nem volt az és soha nem is lesz.

> Ubuntu is sokra ment az upstart kulonckodessel, vegul oda jutott hogy tul sok eroforras fejlesztgetni es inkabb hasznalja systemd-t, most ha lenne csak 3-5 ilyen amit parhuzamosan fejleszteni meg karbantartani kell debiannak csak rontana az osszkepen, ahogy az is ha csak 1 lenne de azt foverzionkent cserelgetnek hogy mikor mi mert akkor epp az jott ki szavazatban.

Ez már a disztrófejlesztőkön múlik; a Canonical egy cég, nyilván minél kevesebbet akar költeni. Cserélgetni meg nem kell, ezt senki nem is kérte.

> Nem fest jol, hogy db hibas mediawiki oldalt csak web archive-on talalni meg a systemd hibakrol, nyilvan naprakesz es sokak altal latogatott oldalrol van szo...

Hát ehhez a fantasztikus "ellenérvhez" külön gratulálok. Sikerült a többszáz összelinkelt bugot, sechole-t, koncepciós problémát és fejlesztői baromságot azzal lesöpörni, hogy a gyűjtőoldal nem működik jelen pillanatban. Mert akkor ugye a többi link, amik élő oldalakra mutatnak, akkor azok is rögtön érvénytelenek lesznek. (Csak úgy mondom, hogy van köztük olyan öt éves (!) CVE (https://seclists.org/oss-sec/2014/q4/654) amire nemhogy fix, de még érdemi válasz se érkezett azóta.)
Mondtad volna inkább, hogy systemd hívő vagy és téged egyáltalán nem érdekelnek a műszaki érvek, mert te nem foglalkozol ilyen világi hívságokkal, mint bugreportok meg CVE-k. A systemd hívők ugyanis az ezen az oldalon található linkeket akkor sem fogadták el, amikor épp működött az oldal; mindig leseperték valami totál nevetséges bullshittel. ("De ez egy systemd-hater oldal, biztos systemd-haterek csinálják." És ha azok, akkor egy ott linkelt, tőlük függetlenül bejelentett sérülékenység már nem is számít sérülékenységnek, ugye?)