( Povi | 2019. 12. 10., k - 16:18 )

Szia Tamás

Ez lett volna az eredeti terv: https://ibb.co/rmW2nwX amihez minden eszközt beszereztem már, annyi változással, hogy a router alatti gép változik egy Lenovo C30-ra, mert a hálókártyáknak PCIe 3.0 kell, viszont az eredeti MSI lapon csak 2.0-ás csatolók vannak.

- "A 3db switch-et azt Optikán akarod összekötni vagy DAC kábellel?"

     A helyszín egy nagyobb objektum, a rack-ek -amikbe a switch-ek be lettek szerelve- más-más helyiségekben vannak . A három rack-et, az építkezéskor installált optikai hálózat köti össze.

- "Nem tudom, hogy a Cisco SFP+ működik-e a Mellanox/Quanta eszközökbe"

     Igen. Ezt már kipróbáltam.( Router-> 40G kártya -> HPE QSFP/SFP extender+Cisco FET-10G transceiver -> LC-LC kábel -> Cisco FET-10G transceiver -> Quanta LB4M -> kliens gép )

- "A 40G kártyát csak 40G portba (QSFP+) tudod bekötni, más módot nem támogat, ehhez kellene egy olyan "switch" amiból tovább tudod adni a linkeket"

     Értem. (Ez lett volna a tervemben a Brocade 40G DAC kábel + MIS5022Q kombó, de azt mondod az csak infiniband módban működik, ethernetet nem visz át.)

Azt hiszem, átgondolva a lehetőségeket, az a legegyszerűbb, ha az általad ajánlott Mellanox 40G-s switch-ek közül keresek a neten egy baráti árút. A legkisebbet, amin átmegy az ethernet is.