( Hunger | 2019. 12. 08., v – 12:25 )

Amikor azt mondjuk, hogy "embernél jobban sakkozó gép", akkor ugye arról beszélünk, hogy a legjobb emberi sakkjátékost is megveri a gép. Ráadásul nem egyszer sikerül neki, hanem többször, mint amennyiszer az ember nyer ellene.

Ez sakknál így van már. Az általad linkelt asztaliteniszező robotot viszont teljesen átlag játékosok megverik még (ahogy a youtuber is), nem hogy a legjobb asztaliteniszezők a világon.

Ráadásul a jelenlegi robot és a hozzá szükséges felszerelés nem felel meg a szabályoknak. Ennél a környezetnél az emberi játékos nem játszhat a saját ütőjével, csak egy preparált ütővel, amit a gép követni tud. Annak az ütőnek olyan borítása van, amelyiken nem tapad meg a labda. Nem lehet falsokat húzni vele, nem lehet pörgetni a labdát. Nyilván azért, mert ha azt is lehetne, akkor a gépnek még ennyi esélye sem lenne, mint a jelenlegi "kontra játék" esetén, ahol falsok, nyesések és nagy ívű pörgetések nélkül van csak visszarakva a labda.

Hidd el, az asztaliteniszezők ettől fényévekre vannak. Egy ilyen gépet egy kicsit tehetségesebb 8 éves játékos megverne. Ez amit a gép tud az átlagos kocsma-pingpong jelenleg.