( Summer6529 | 2019. 12. 07., szo - 11:19 )

Kedves trey! :-)

 

A fenti hír megjelent az indexen és még a népszavában is (vagy az már nem számít, mert a gázszerelőé az is? :-) )

 

https://index.hu/gazdasag/2019/02/15/felminosites__standard_poor_s/

https://nepszava.hu/3025744_felminositette-az-sp-magyarorszag-allamados…

 

Ezek szerintem is jó hírek, nincs ezzel semmi gond. Egyébként a 2010-es években én ágáltam az ismerőseim körében, hogy az "unorthodox" gazdaságpolitika simán lehet jó. Meg is hozta a gyümölcsét, ezt jól csinálták. De ezt már elismertem máshol is írott formában, hogy pl Varga jó munkásember, jól tartja a gazdaság gyeplőjét.

 

Nem ezekkel van a probléma, hanem a magánnyugdíjpénztárak ellopásával, az oktatás tönkretételével (megkapták a papok, akik 200 évvel ezelőtti módszerekkel próbálkoznak), az egészségügy kivéreztetésével, azzal, hogy a lojalitás messze fontosabb, mint a szakértelem valamint a rettenetes korrupció ellen nem lehet mit tenni. Meg azzal, hogy ilyenkor előjössz azzal, hogy bezzeg a szocik is loptak. Mert nem érdekel, hogy a szocik is loptak, aki lop, azt menjen börtönbe. És nem az a fő baj, hogy a lopásból meggazdagszik egy gázszerelő vagy egy miniszterelnök veje, hanem, hogy a lopás lett a standard, ez lett a minta, erre tanítják az embereket és a vállalkozásokat.

 

A lopás a hatalom sajátja, ezt a fideszesek is elismerik, csak kicsit másképpen fogalmaznak (pl "szerencsésen pályázik valaki")

Az lesz a sikeres, aki fideszes és lop vagy ha nem akar lopni, akkor a lojalitás miatt gondolkozás nélkül végrehajtja a parancsot bármekkora baromság is az.