( khiraly | 2019. 12. 06., p – 15:20 )

pl. a flexkabel csatlakpzoba torteno bedugasat.

A videodon 7.48-nal.

 

Egyebkent valamelyik tesla earnings callban mondta Elon, hogy a flufferbot miatt volt a legnagyobb csuszas a modell 3 gyartasaban. (ez a robot tett az akksira egy hangszigetelo szovetet).

 

Aztan megneztek, es az egesz hangszigetelo szovetet elhagytak flufferbotostol...

 

Rgy masik gyarlatogatasos interjuban meg emliti (azzal a neger gyerekkel setalgatnak), hogy valamiben az emberek sokkal gyorsabbak es pontosabbak, pl a kabelkorbacsok bedugdosasaban. Azok tipikusan ide-oda lengedeznek.

Egy tipikus mai robot ugy mukodik, hogy elore beprogramozott utat jar be, amit aztan lezerrel ellenoriznek (szinten adott terbeli pontokon). Barmi varatlan hiba van, azt nem tudja lekezelni.

Pl. egy cnc gep torott szerszam mellett vegigmegy a kodon, igaz nem csinal semmit se a munkadarabon.

 

Ha megnezel par tesla-s sztorit (elnezest, hogy azzal peldalozok, de akarmilyen fura, meg toluk lehet a legtobb infot megtudni). A model E gyartasanak a legnagyobb bottleneckje a robotok programozasa volt.

Kulon nemet csapat volt amerikaban meg nemet automatizalo ceget megvettek szorostol borostol.

 

Meg a robotok nem jarnak ott. Tesla is inkabb fix kabelkorbaccsal kiserletezik, ami oda van ragasztva valamilyen egyeb elemhez, vagy be van ontve. (tipikusan fem karosszeria elemek).Le is szabadalmaztattak amot nem is ertek hogyan lehetseges.