( ricsip | 2019. 12. 05., cs - 15:10 )

Én 1 olyan kazán gyártót nem tudnék mondani, aminek az 500 ezres vagy 700 ezres kondenzációs szarja ne döglene meg 10 év után. Ha 1 millióért adná, ugyanúgy szar lenne az is. Egyszerűen 10 évnél többet nem bír ki 1 kondenz kazán, lehet az német japán vagy piréz gyártmány. Keress utána az osztersanyi csodakazánja sztorinak tavalyról, egyik fórumban írták mekkora trágya az a milliós kazán is, az 1 hónapos készülékeknek már elszaródik a vezérlőpanelja, optikaikábelt kell benne cserélni és hasonló kutyafasza.

Hiedelem #1: a fűtésszezon előtt vizsgáltasd át a kazánodat, ne fűtésszezon közepén dögöljön meg.

Ez a legordasabb faszság, amit a hülye média meg a kazánszerelők országos szövetsége maffiaszervezet nyomat! A hülye kazánszerelő csak a lamellák porszívózását csinálja meg 12 ezer + kiszállás áron, mást ezek a sarlatán kontár barmok nem képesek elvégezni. Ha a kazán abban a kibaszott órában, amikor a szerelő előtte áll, nem produkál semmilyen hibajelenséget vagy tünetet, ezek a hülyék nem ellenőriznek rajta semmit proaktívan. Ettől még lehet hogy mindenféle lerakódások vanna benne amik időzített bombaként bármikor eltömíthetik bármelyik részét, a kontárjai semmilyen checklistet nem tartanak amin végigmennének, mint egy autószerelőnél a garanciális átvizsgálás során.

Én még egy hülye kazánszerelőnél sem láttam paneldiagnosztikát futtatni, vagy áramlási paramétereket mérni, vagy száloptikás kamerát amit bedugott volna a hőcserélőbe hogy kiderűljön mennyire van elvízkövesedve. Röviden: ha a kazán éppen működik, a hülye szerelő már írja is a nyugtát és húzza a retkes belét a következő címre. Amint elkotródott és 5 perccel később beszarik a kazán, arra már nem vállalnak garanciát, lehet kihívni megint. Ha megfenyegeted telefonon h. húzza vissza a tetves pofáját ingyen és fejezze be amit félbehagyott, akkor szimplán nem jöm oda többet.