( answ | 2019. 12. 05., cs - 12:15 )

Szerintem pedig egy érdekes kérdés, ami nemsokára nagyobb figyelmet fog kapni.
Mert egy 20-80e Ft-os eszköznél lenyeli az ember a problémát, de egy 300e-1 millió+ Ft-os eszköznél már lehet nem és perelni fogja a gyártó/forgalmazó céget.

Gondolj bele milyen lenne, ha elhagyod az autód kulcsát és onnantól kezdve mehetne bontóba (mert hiába igazolod, hogy a te tulajdonod, nem fog neked senki kulcsot gyártani vagy nem tudja cserélni/programozni a megfelelő modult)? ~5-15 millió Ft károd keletkezik a trehányságodból. Hihetetlenül hangzik, ugye? Pedig csak az értékben van különbség.

Kamerarendszereknél is van gyártói reset, ha fizikailag hozzáférsz az eszközökhöz (Hikvisionnél és Techsonnál használtam is).

A megoldás az lehetne, hogy bejelenti a lopott eszközt a fiókból, amihez társítva volt és akkor nem ad válaszkódot a gyártó. A válaszkódhoz pedig 15-30 nap várakozási időre + személyes adatok megadására + bankkártyaszámra lenne szükség, hogy a trehányságért lehúzzanak egy kis pénzt (legközelebb ne csinálj ilyet) + ha lopott eszközhöz próbálnak kódot szerezni, akkor megvan a kártyaszáma az illetőnek, mehet feljelentés rendőrségre.