( ggallo | 2019. 12. 04., sze - 17:24 )

Ezt azért kicsit aggasztó olvasnom, a négy területünk elején 1-1 db CCR1036 van, és folyamatosan állunk át PPPoE kapcsolatokra. Eddig egyiken sincs több száz PPPoE végződtetés, nem jutottunk el még addig, az ügyfelek túlnyomó része még a "régi" rendszeren van.

Eddig kettőn értük el a 100 db PPPoE végpontot, de 3-5% a CPU terhelés, és nem jelentkezett semmi gond. Mikor jön a "törés"? Hirtelen, vagy fokozatosan romlik a kapcsolatok számának növelésével?

Mondjuk ezekre VPLS csatornán (kb. 20-30 csatorna CCR-enként) kapcsolódnak be a PPPoE ügyfelek, nem valamilyen klasszikus VPN-en/tunnel-en. A PPPoE mellett persze ezek a CCR-ek kiszolgálják a többi ügyfelet is (nincs rá külön router egyenlőre), és NAT-ol is mind, az egyik kb. 1000 felhasználónak (a többi jóval kevesebbnek). Ha ez érdekes (nem szólt az előző írás erről az aspektusról), nálunk a PPPoE ügyfél címek nincsenek OSPF vagy egyéb dinamikus routing alatt, így az nem dolgozik folyamatosan a kapcsolatok épülése-szakadása folyományaként.