( uid_16313 | 2019. 12. 02., h – 19:35 )

Nekem pl. a Rolex Submariner nem tetszik. Kifejthetném részletesen is, hogy miért nem, de lényegtelen, mert ez szubjektív. 

Drága, bazári cuccnak is nevezhetném, függetlenül a belsőtől, koncentráljunk arra, hogy néz ki. Csak egy példa, a "Küklopsz" pl. bazári, csak mert Churchill állítólag nem látta a napot rendesen. Mikor is lehetett ez? Azóta így "kell" ennek kinézni? Az már csak hab a tortán, hogy a 30 napos hónapok után kézzel kell egyet előre állítani a napot, mert egy tárcsa 31-ig van számozva. 21. században ez mind tök elavult megoldás. A külseje meg olyan, amilyen, mivel búváróra, igaz, kb. búvárok használják legkevésbé. Ha meg nem merülünk, akkor mi a francnak egy Diver?

Az, hogy hangyapöcsnyi szintig gravírozva van belül most nem számít, mert semmi köze a stílushoz (nem látszik). Akkor meg minek is? Valamivel meg kell indokolni az egyébként durva árat.

COSC, ami azt jelenti, valljuk be őszíntén, hogy a Waveceptor-ok és társaik idejében valójában pontatlan :) lehet havonta állítgatni.

Ja, és mechanikus, ami jó, ha hordod, ha nem, akkor kell a tök értelmetlen óraforgató (ami nem zöld technológia, mert az óra önmagában egyébként az), vagy a kézi tekergetés. Akkor már inkább egy solar vagy kinetikus óra. De főleg a solar. A napelem egyik legoptimálisabb felhasználási területe szerintem.

Értem én, hogy ikon, de nem azért, mert 21. századi, vagy mert szép, hanem mert az lett belőle.

Szóval egyetértek, attól függetlenül, hogy valami méregdrága, nem feltétlenül stílusos.