( tovis | 2019. 11. 30., szo - 16:16 )

Szerkesztve: 2019. 11. 30., szo - 21:37

Ez egy furcsább (nekem), a naplóban hiányolja a /usr/lib/cups/cgi-bin/valami.cgi -t - nem véletlenül még a cgi-bin könyvtár sincs ott :o

Viszont megjelent egy olyan, hogy  /etc/cups/ppd/HP1100A.ppd nem tudom hogy került ez ide? A stamp szerint ma.

A "print" menőpontokban megjelenik a HP1100A viszont, ha megpróbálok nyomtatni akkor hiba és megkérdezi csatlakoztatva van e. Ez most már nagyon titokzatos.

Tehát a cups felfedezte, hogy van a hálózaton egy ilyen nyomtató, viszont nincs megfelelően bekonfigurálva, hogy ez a hálózaton van? Hogy tudnom ezt neki "elmagyarázni"? lpadmin?

Ráadásul olyna mintha már hozzá lenne adva, csak nem mint hálózati nyomtató? Az lpstat -t azt mondja hogy "accepting requests since".
Hogy tudnám beállítani?

Az /etc/cups/printers.conf hát ez nagyon szokatlan. Van egy printers.conf.0 és egy printers.conf. Ha leállítom a cups-browsable service -t a printers.conf kiürül de a printers.conf.0 tartalmazza az előbbi állapotot a HP1100A nyomtatóval. Ha visszakapcsolom a service -t akkor egy pár másodperc után "helyet cserélnek" :O

A printers.conf úgy kezdődik, hogy ne szerkesszem ha a cups fut. Most mit szerkeszthetek? A device URI biztos nem jó, hiszen nem találja a nyomtatót.

További nyomozás. A cups-browsed intézi a lokális hálózat letapogatását és ő piszkálja a printers.conf illetve a letölti a ppd fájlt. Kézzel szerkeszteni nem tűnik észszerűnek. Viszont valószínűleg hibás az device URI: implicitclass:HP1100A a szerver szerint ipp (az nmap is ezt mutatja 631 port).

Több helyen említik ezt a hibát. De nem igazán látom mi a megoldás :( Beindítottam a cups-browsed és a cupsd debugját. Amit elsőre látok az, hogy hiányol egy fájlt /var/lob/cups/daemon/cups-deviced ami a "sima" cups csomagban lakik. Létezik hogy azt is fel kellett volna raknom, nem elég a cups-client?