( ollnx | 2019. 11. 22., p – 23:58 )

A vSpherhez képest kanyarban sincs az oVirt/RHEV. Nagyon szép funkciólistát vonultat fel, csak kár, hogy a megvalósítás olyan amilyen. Pár példa:

  • HA megoldás: A VM-eket a hosted engine indítja újra DR esetén. Ha az is azon a hoston futott akkor először meg kell várni, hogy bebootoljon. 2-5 perces recoverytimeok simán összejöhetnek. Ez koncepcionális probléma.
  • ISO domainnek csak NFS megosztás használható. De legyen az is HA, mert ha nem érhető el, akkor a ha-agent nem tudja újraindítani a hosted engine-t (azaz annyi a HA-nak). Megoldás: Deaktiváld mindig az ISO domain-t ha nincs rá szükséged...
  • Pár hónapja futottam bele, hogy ugyanarra a LUN-ra nem lehetett visszatölteni a hosted engine backupját, mint amin eredetileg volt.  Ez a bug, hogy nem akadt fenn semmilyen CI teszten és hogy lehet hogy elsőnek én futottam bele (talán a kutya nem használja iSCSI/FC storagével)?
  • Az előző bug párja, hogy a rhevm backup visszatöltéskor a mentésből kitörli (felveszi újként) azt a hostot amin fut a visszatöltés, így azon host beállításai (pl. fence, powermanagement, stb) részben elvesznek...

Egyetlen előnye, hogy nagyon sok folyamat ansible-ben van megírva, így gyorsan tudod saját magad javítani a bugokat (ha a rendszer átadási határidő úgy kívánja).

 

A OVMM-től is lábrázást lehet kapni, de azért az egy fokkal még így is jobb.