( mhmxs | 2019. 11. 21., cs – 23:22 )

Es meg mindig ugy gondolod, hogy nem tudom, hogy mirol beszelek? Es azert menekultem el Linuxrol, mert keptelen voltam beallitani? Beallitottam, megreszelgettem, megscripteltem. Aztan jott egy frissites es eltorte, de ha az nem akkor distrot valtottam es ott mar valami maskent volt configuralva. Aztan kezdodott a kor elorol. Most meg hasznalom es kesz (a customizacio helyett tudok koncentralni az igazan fontos dolgokra), es lehet egy subsubsub dolgot pont jobban csinal egy random DE, de x masikat meg macen csinalok meg egyszerubben/jobban (nyilvan a macos-em is szemelyre van szabva, nem stock hasznalom, ahogy KDE-t se meg Gnomeot sem).

"Érdemes elolvasni" most egyelore sokkal jobban izgat pl a calico network meg a service mesh mint az ablak rajzolgato alkalmazas mukodese a gepemen. Szerintem benned itt lehet a kacifant :) Attol, hogy valaki nem tudja, hogy random plasmoidjanak milyen csomag fuggosegei vannak, hogy ne crasheljen el, meg nem biztos, hogy hulye. Lehet csak 3 iteracioban mar megertette, es most szeretne szamara fontosabb dolgokra koncentralni. Es nem azert fordit hata a Linuxnak mert nem ert hozza, hanem azert mert mas dolgok erdeklik es 2 gyerek mellett orul ha azokon a teruleteken ki tudj elegiteni tudas szomjat.

Viszont meg mindig nem mondtal olyan dolgot, amit nem tudok macos-en megcsinalni, de mondjuk KDE-vel meg igen, vagy macen is meg tudom csinalni, es eves szinten kimutathato idokulonbseg van a ket modszer kozott.