( p2pking | 2019. 11. 20., sze – 18:00 )

Van abban a boomerezesben valami, ha csak a fedpolitikajat nezzuk, ott nagyon nagyon elkurtak 2008 utan, gyakorlatilag a nyugdijasok eszetlenul meggazdagodtak a meglevo eszkozeiken, amig az eszkozoknek hijjan levo fiatalok meg lecsusztak, hiszen a felroppent arakon eselyuk nincs normalis eletkezdesre. De ez megy most itt is, lasd a "8 millios" lakasok most mar 35-40 korul mennek, ezt kell elkepzelni, csak nagyobban.

Momndhatnam, hogy peldakent "Stu" most ment nyugdijba 70 evesen, mehett volna mar 60 evesen is, de maradt es dolgozott.

Igy most csak a "nyugdij" amit kap az majdnem 400k mondjuk nem havonta, hanem evente es nem forint, hanem dollar.

Itt mindosszesen csak a nyugdijrol beszelunk, mert ezek mellett meg ott a portfolio es az emlitett eszkozok, ugyhogy ennek eves szinten akar a duplaja is megvan.

Namarmost mutass egy fiatalt meg akar ott is aki egy atlag college vegzettseggel kapcsolatok apu/anyu/nagybacsi/donald nelkul osszehoz ennyit.

Nem veletlenul idegesek. Nezelodtem en is, miota hazajottem onnan par eve, az akkor hazikot/apartmant kb 8-12x aron lehetne megvenni, kb 4x aron berelni, azt ami mar akkor is eleg draga volt. Florida lett emlitve, ezert merem idebokni sajat tapasztalatkamat. Jovedelmek nem igazodtak azt kar is emliteni, tehat egy lowclass dolgozo aka. "kiszolgalo" szemelyzet, legyen az szakacs, pincer, takarito, autoszerelo, driver barmi, ha fiatal sok eselye nincs sajat ingatlanra , ha ez celja, kb. mint itt egy sima budai panelre a borsodi kozmunkasnak az arany.