( mt9 | 2019. 11. 17., v – 20:54 )

MKB. Feloldod, odatartod a terminálhoz, csippan, majd elindul az app, kéri a pin kódod, közben az előadó értetlenkedik, hogy miért van elutasítva. Idegesen írod be a kódodat, mögötted persze mindenki azt nézi, van 30 másodperced, hogy megpróbáld újra, és teljesítsd a tranzakciót.

Vagy..

Felkészülsz előre. Feloldod még a sorban állva, jól időzítve, beírod a PIN kódodat, megnyomod az új fizetést, és számol vissza szintén 30 másodpercről. Reménykedsz, hogy ez idő alatt odaérsz a terminálhoz.

Ráadásul az app nem hajlandó működni nem támogatott telefonon, vagy ha fejlesztő vagy, és bekapcsolva hagyod munka után a fejlesztői eszközöket. Még akkor se, ha semmit se állítottál el.

Tényleg fasza.

Az OTP megcsinálta jól. Nem tökéletesen, de jól. Ettől függetlenül azért változatos gányolásokat lehet felfedezni a piacon. Pont erre lenne jó, ha a platform egységes lenne. De nem az, köszönhetően pont annak, hogy volt opciójuk a fejlesztőknek tákolni. Ráadásul ezek a tákolások nem működnek okosórákon, holott a platform készen állna rá. Nagy munka se volna.