( sigellef | 2019. 11. 15., p – 19:04 )

Inkább egy jó oktatóanyag kéne, hogy mit lehet, és mit nem. Sokan saját maguknak tekerik a fűtőszálat, és a kelleténél jóval nagyobb teljesítménnyel forralják a löttyöt. Vape fórumokon szinte versenyeznek, hogy ki hány W-tal fűtik a coccot. 70-80W-okkról beszélnek, a "profik" meg 100W fölé is mennek... én 9-12W-on szoktam fűteni, gyári Eleaf porlasztóval és ez a teljesítmény tökéletesen pótolja a dohányzás élményét (mondom úgy, hogy előtte 15 évig láncbagós voltam!). Bele lehet gondolni, hogy a "profik" hogy égetik szét a tüdejüket a forró gőzzel.

Az e-cigi ellen csak a nemzetközi dohánymutyi uszít, nem egészségi okai vannak. Mióta áttértem, megszünt a krákogás-köhögés.

Miért nem inkább a tablettásbort és az olcsó égetettszesz néven forgalmazott ízesített ipari alkoholt tiltják? Ezektől többen halnak meg évente, az USA-ban, mint 42.

Az e-cigi egy jó lehetőség a népegészség javítására. Nem arra kéne alapozni, hogy "42 hülye felforralta vele a tüdejét, és most már tiltsuk be". Azt is leírhatnák, hogy hogy konkrétan milyen anyagot szívtak, milyen készülékkel, milyen teljesítményen... minden új dolog kezdetén vannak áldozatok, akik megmutatják, hogy hol a felső határ.