( Gyuszk | 2019. 11. 15., p – 15:25 )

Szerkesztve: 2019. 11. 15., p – 15:29

Tegyük hozzá hogy a halálesetek mind az USA-ban történtek, és kivétel nélkül mindegyik haláleset olyan típusú liquid fogyasztása esetén történt, ami nem is kapható máshol (THC tartalom). Én ebből azt a következtetést vonom le hogy a sima PG/VG nem érintett ebben a dologban, hiszen ezt több millió ember fogyasztja világszerte.

"Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy nem önmagában a vaporizátor technológia, nem is a nikotin- vagy a kannabisz-pára eddig fel nem fedezett mellékhatásáról van szó. Hanem arról, hogy a megbetegedéseket valamilyen káros adalékanyag okozza. A betegek túlnyomó többsége feketepiacon vásárolt kannabisz-koncentrátumot tartalmazó tartályt helyezett az e-cigijébe, többnyire ugyanazt a márkát. 

Úgy tűnik, ez a feketepiaci fűkoncentrátum az, ami a megbetegedéseket okozza - és annak semmi köze magához a kannabiszhoz vagy a vaporizációs technológiákhoz. A kutatók arra gyanakodnak, hogy az illegális termelők által használt egyik adalékanyagról, az E-vitamin acetátról van szó, amit a THC olaj sűrítéséhez használnak. Ennek a belélegzése károsítja a tüdőt (lásd a lentebbi képet egy olajjal telítődött beteg tüdősejtről). A legális gyártási folyamat során készült koncentrátumokba ilyen káros anyagok nem kerülhetnek be"

https://drogriporter.blog.hu/2019/09/27/az_e-cigi_panik_nyomaban

A fenti linkből úgy tűnik, hogy ez a cucc az USA-ban sem legális - lényegében mindegy, megint ott tartunk, hogy a sok hülye mindenféle ellenőrizetlen szirszart felszív a tüdejébe, majd csodálkozik. Egyébként érdemes átfutni a magyar sajtót ezekről a hírekről, olyat is olvastam, hogy egy elismert magyar tüdőgyógyász azt mondta, hogy vízgőzről van szó, máshol meg olajként hivatkoznak rá. Sírtam.

 

És hogy a hírre reagáljak, hümm-hümm, tulajdonképpen az Apple megveregetheti a vállát, hogy micsoda társadalmi felelősséget vállal .. ja nem :)