( azbest | 2019. 11. 09., szo - 16:56 )

Akkor tényleg kb csak a miboxS a legocsóbb androidtv opcio. Arra tényleg hivatalos az androidTv és a másolásvédelme is rendben van, plusz valódi netflix engedélye is van.
Amit linkeltek Jetstream 4K / Engel EN1015K -t, azzal nem sok valódi tapasztalat van, plusz nem is olcsóbb a miboxnál. A hardver is ugyanaz, csak azon van lan is beépítve, amihez a miboxnál usb-lan adapter opció, ha nem elég jó a wifi kapcsolat.

Android alapú opció lehet még esetleg  - ha van német/osztrák kapcsolatod - akciós napokon az amazon firetv stick 4k. Nekem még a sima fullhd gen2 stick van, azt is használom a mibox mellett. A netflix és youtube azon is megy régiókorláttól függetlenül. Nem play store van rajta, hanem amazon store és sideloaddal lehet némelyik appot telepíteni ha kell - de ha nem akarsz extra appokat rá, csak streameket nézni, akkor jó. A prime video előfizetéshez hivatalosan itt nem lehet használni, de nekem a fullhd sticken rajta van rejtve az az app is, amivel mégis lehet és véletlenül rájöttem hogyan lehet előcsalni. Ne ahogy mondom, netflixhez és youtubehoz nem kell semmi trükközés. Akciós napokons saturn / mediamarkt / amazond.de 35 euro körül is szokta árulni, csak ide közvetlenül nem rendelhető, ezért kell személyes vásárlás vagy közvetítős postázós. A normál ára 60 euro https://www.saturn.de/de/product/_amazon-fire-tv-stick-4k-mit-der-neuen-alexa-sprachfernbedienung-2490802.html
Hivatalosan itthonra csak a butított gen2 fullhd stick változatot lehetne rendelni 60 euroért. https://www.amazon.de/dp/B01ETRGE7M/ref=gw_comb_tk-bis_f3tv_0318 míg kinn a nem butított fullhd változat 25 euro akcióban. De a firetv-k nem tudnak chromecast módot.