( azbest | 2019. 11. 08., p - 11:25 )

Szerkesztve: 2019. 11. 08., p - 11:27

Először is azt kellene eldönteni, hogy mire használod.

Ha telefonos/tabletes alkalmazásokat akarsz futtatni, ami nincs igazi androidTV rendszerre, akkor a noname boxok tabletes rendszerrel állnak ehhez közelebb valami tűrhető szintű rendszerrel.

Ha coreelec/libreelec futna rajta, akkor is valami noname box, mint a fenti. Ha csak letöltött tartalmakat és esetleg youtube-ot nézel, akkor gondolom ez az irány kell neked, abból is a legolcsóbb, ami még használható. A prohardver amlogic topicban azért érdemes ezt nézni, mert időszakosan változó, hogy épp mi jobb a nonamek közül és mi az, ami átverés (nem olyan soc, nem annyira ram, rossz wifi...)

Ha hivatalos hbo go, netflix, amazon prime előfizetéshez kellene, hogy hullhd és 4k minőségben legyen tartalom, akkor hivatalos androidtv rendszerű kell. Amiből jelenleg kb csak a miboxS ami itthon is kapható és olcsónak mondható. Elkezdtek dolgozni a pie update-en is, gyárilag 8.1 rendszerrel jön. A következő szint az nvidia shield lenne, de az nagyobb ugrás árban. Androidtv rendszeren nem minden telefonos/tabletes alkalmazás érhető el, mert erre külön kell optimalizálni az alkalmazásokat. A core/libreelec sem telepíthető, de kodi van hivatalosan is androidtv-re és már a mibox is támogatja az auto framerata / kadenciahelyes lejátszást. A hd audio tartalmakra viszont nincs teljeskörű licensze, szóval az valsz nem megy.
A hivatalos androidtv egyben chromecast is, így amelyik mobil alkalmazás támogatja, arra is át tudja küldeni  a tartalmat, akár 4k minőségben is.

A noname, bár állítólag hivatalos androidtv rendszerű boxoknak általában valamilyen szempontból véres a torka: nem is hivatalos és ezért nem működnek a másolásvédelmet igénylő alkalmazások. A netflixhez pedig a másolásvédelem sem elegendő, hanem kell hozzá a netflix licensze is.