( Raynes | 2019. 10. 23., sze – 17:38 )

A szabadalomsértés akkor sem áll meg, ha érvényes ez a Róccsild-féle kamu szabadalom. Ugyanis a szabadalomsértés feltétele, hogy valaki gazdasági haszonszerzési célzattal gyárt, terjeszt szabadalom által levédetett eljárást, terméket, stb.. Haszonszerzési célzat nélkül bárki használhatja a szabadalmaztatott eljárásokat, akár szervezet, akár magánember.

A Gnome-osok nonprofit szervezet, nem nyereségalapon fejlesztenek. Van költségvetésük, meg kapnak támogatást, de az nem profitként realizálódik, hanem működési költségekre fordítják.

Ha pl. a MS sértené, hogy a fizetős Windowsba beépített képnéző lenne a kifogásolt szoftver, akkor el lehetne rajta perlekedni. Így nem. Nem is értem, hogy ki az a patkány, aki ilyen nonprofit, opensource szervezetet próbál támadni. A ganéság legalja, de tényleg. Nagyon elkeseredettnek vagy szánalmasnak kell hozzá lenni, hogy valaki meglépje. Mondom ezt úgy, hogy a gnome-os cuccokat nem szeretem, divamajmolónak, bloatnak tartom őket, de azért ne szálljanak már rájuk.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧