( nagylzs | 2019. 10. 13., v - 13:54 )

A klienst is megírom. 10 év kihagyás után ma telepítettem a Visual Studio Community-t. Hosszas mérlegelés után döntöttem úgy, hogy ennek C#-ban kell íródnia. Ez kell ahhoz, hogy kicsit portable és natív legyen a végeredmény. Gondolkoztam még Lazarus-on és AutoIt script-en is, de végül maradt a C#. Ez nem kapcsolódik szorosan az eredeti thread-hez, de nem bírom magamban tartani. Az első telepítés után azonnal előjött néhány hiba:

* Extension telepítése után kérdezett valamit de ez a főképernyő alatt jelent meg, lehetetlen volt rákattintani. 10 perc után sikerült rájönnöm hogy tudom leokézni
* A visual form designer sziplán nem működik dot net core-ra. néztem erről fórumokat, az MS 2018 óta ígérgeti hogy majd lesz, de még mindig nincs. (.net framework-ös projektre van de akkor is!)
* plusz a gépem egyszer csontra kifagyott tőle úgy hogy csak hard reset segített. Határozottan állítom hogy ez a visual studio miatt van. Ezt a gépet egy hónapja telepítettem újra, soha semmi hasonló gond nem volt vele. Most meg első telepítés után csontra fagy.

Hát jobb véleményem nem lett az MS-ről, de ez van. Ezt kell szeretni.