( gozi | 2019. 09. 25., sze - 17:12 )

"nem aluláteresztő szűrővel működik, ahogy leírtad" "Egyszerűen áramgenerátoros meghajtásuk van, ahol adott áramra korlátoz a táp"
Mit gondolsz "egyszerű áramgenerátoros" meghajtáson? Hogyan valósítod meg széles tartományú állíthatósággal és jó hatásfokkal kapcsolóüzem nélkül (azzal pedig bejön a simítás-szűrés kérdésköre is)?

"Áramgenerátoros meghajtású szalag kell hozzá, amelyeken nincs áramkorlátozó ellenállás"
Linkelj már egy ilyet.

"Te magad írtad, hogy 9 és 12 volt közé szabályoz PWM jelet szűrve..."
Ezt írtam: "mondjuk feszültség esetén 9 V és 12 V közötti tartományon belül"
Ez ott egy példa volt. Akkor vedd úgy, hogy a zárójelben lévő, fenti rész nincs is ott.

Ezt a követelményt bármilyen, a szükséges tartományban állítható feszültségű tápmegoldás biztosítja összes előnyével és hátrányával együtt.

"Ezek nem PWM-el vannak dimmelve, hanem villogásmentes módon egyszerű analóg áramkorlátozással."
Az egyszerű, áteresztő elvű analóg feszültség/áram szabályozás sajnos nem túl jó választás, hiszen az a teljesítmény, amire nincs szükség, a szabályzó elemein hővé fog alakulni. Ha mást gondolsz "analóg áramkorlátozáson" kérlek, pontosíts. A manapság elvárt 80%-90% körüli összhatásfok kapcsolóüzemű megoldást kíván.

Nézd meg légy szíves, például a korábban belinkelt ELG vagy HLG sorozat adatlapján a blokkdiagramot. Ott az áramfigyelő kör a PWM modulátort vezérli, ami következtében a kimeneti szűrőn megjelenő feszültség változtatásával éri el a körben folyó áram megváltozását. Az, hogy a kapcsolóüzemű megoldásban a PWM jel előállítása hol történik, milyen jellemzőkkel bír, miként kerül simításra-szűrésre, egy- vagy többfokozatú, az az alkalmazott megoldás függvénye.