( trying | 2019. 09. 13., p - 00:49 )

UPDATE:

Eddig csak a neten nézegettem a laptopokat, de ma voltam személyesen egy olyan áruházban, ahol jó néhány darab ki volt állítva és volt szerencsém megtekinteni a billentyűzetüket. A tapasztalatom az volt, hogy a kiállított összes HP és ASUS laptopokon lapos Enter volt, de viszont az összes Acer, Dell és Lenovo laptopokon viszont hagyományos Enter. Hurrá!

Viszont az áruház webes felületén legtöbb esetben azokon a gépeken is lapos Enter van, amelyeken valójában nem az van. Úgy néz ki, hogy ennek az az oka, hogy a termékek fotóit a gyártótól veszik, amelyen minden esetben angol kiosztású lapos enteres kiosztás van. Erre én csak most jöttem rá. Számomra viszont eléggé megtévesztő ez. Jobb lenne, hogy ha a magyar billentyűzettel fényképeznék le.

Vegyesen vannak tehát magyar kiosztású lapos enteres és normál enteres laptopok. Kb. fele-fele arányban. A termékfotóra viszont sajnos nem lehet hagyatkozni. A legjobb elmenni egy olyan helyre, ahol ki van állítva.

Ezzel az én problémám most úgy néz ki, hogy egyelőre megoldódik, de az lenne a legjobb, hogy ha egy laptop rendelésnél ki lehetne választani azt, hogy milyen billentyűzettel szeretném. Jobb lenne, hogy ha nem lenne ez a káosz, ami most van.

Mindenkinek nagyon köszönöm az értékes hozzászólásokat és az ötleteket!
A topikot még azért figyelni fogom, mert érdekel.