( st3v3 | 2019. 07. 09., k – 19:54 )

alapvetően a magyar átlagpolgár leszarja a közéletet.
a politika a "nagyok"(pofára, epns méretre, zseb, mellény, stb) játékaként van benne a köztudatban.

Ha kitalálom, hogy a 4db ház által közrevett térségen levő szétvert hinta helyén amit húzódzkodónak használnak a három tömbbel arrébb lakó srácok inkább csináljunk egy sütögetőt az politika?
Persze, hogy az:
- kell program (ötletelés, hogy pontosan mi legyen)
- meg kell győzni azokat akik döntést hozhatnak
- annak érdekében, hogy a mostani felhasználók is elégedettek legyenek (és pl ne zúzzák le a 0ik nap az építményt, meg úgy amúgy is): konszenzusos megoldást érdemes kialakítani, ahol a mostani felhasználók számára is elviselhető lesz a változás.

Felvállal ilyesmit bárki? látod, hogy egy csomó plusz energiát kell belerakni valamibe amitől pl a környéken levők (és a most odajárók) életminősége pozitívan mozdulhatna előre (feltéve h tényleg van igény a pl-ban írt változtatásra is), de potenciálisan megharagítasz másokat, majd bevádolnak ezzel azzal és inkább nőjön csak a gaz meg dőljön össze az egész :D.

De legalább lehet minden este vitatkozni rajta a kocsma/kávéház/busz stb -n, hogy ki mit álmodna a helyére. És ha mégis elkészül akkor biztos azért csinálta a köcsög, mert a saját telkét akarta növelni..