( gondol | 2019. 07. 09., k – 16:08 )

Bocs, nem szeretek ilyen ügyekbe beleszólni mert alapvetően nem látom értelmét Magyarországon közélettel foglalkozni, tekintve a politikai kultúra teljes hiányát, is, de ez a „nincs alternatíva” mindig felhúz egy kicsit... :)

Ha egyáltalán kormányt alakítanának, bárki akik „nem Fidesz”, már annyival is beljebb lennénk, tekintve hogy jelenleg kormányunk sincs. Legalábbis a Fidesz-KDNP „kormánynak” saját és egyébként önkényesen elfogadott alaptörvényükben a kormányra vonatkozó legtöbb cikknek nem felel meg a működésük, évek óta egyébként. Sem az intézkedéseik, döntéshozataluk átláthatósága-, sem ugyan így a közpénzek felhasználásának átláthatósága-, de még a döntéshozatal és az ezeket megalapozó tanulmányok/irományok átláthatósága sem biztosított, a kormányzat be- és legfőképp elszámoltathatóságáról nem is beszélve. Az érintettek- és érdekeltek szakmai/társadalmi szervezeteivel együtt történő döntéshozatal pedig megszűnt 2010-től, aminek hiánya miatt húzták fel magukat egy kicsit a 48-as forradalmárok is, például. :)

Az, hogy egy 21. századi kormányzati struktúrának alapjaiban nem felelnek meg már csak hab a tortán. Amikor a magyar EU-s szinten a legbetegebb, legegészségtelenebb, akkor nincs egészségügyi minisztérium; amikor szakképzett munkaerőhiány van és tulajdonképpen funkcionális- és digitális analfabéták kerülnek ki szakmányban már az alapfokú közoktatásból is akkor nincs oktatási minisztérium; amikor a 14-16 éves kölykök egy sajnos igen nagy része már iskolába sem jár, amikor a KSH már nem meri felmérni a szegények és az anyagi okokból nélkülözésnek vagy ennek veszélyének kitett polgárok, gyerekek számát, mert ellentétes lenne a propagandával, amikor százasával veszi el a gyámügy szegénység miatt a családoktól a gyermekeket, akkor nincs szociális- és munkaügyi minisztérium; egyáltalán a 21. században az IoT, a közösségi- és online média valamint az álhírek világában nincs hírközlési- és informatikai minisztérium; és többek közt amikor köztisztasági és hulladékgazdálkodási problémák miatt elárasztják a patkányok és csótányok Budapestet, amikor nyakunkon a klímaváltozás, a gazdák meg csak sírdogálnak szokás szerint ha sok eső esik vagy ha egyáltalán nem esik, akkor meg nincs környezetvédelmi minisztérium sem... de a miniszterelnöknek és az állami propagandának két minisztériuma is van... és egy tényleg csak a jéghegy csúcsa.

Tehát nehogy már ezeken az egyébként dilettáns, politikai kalandor tolvajoknak ne legyen bármiféle alternatívája Magyarországon, mert akkor tényleg, zárhatjuk be az ajtót, húzhatjuk le a rolót, mert ennek az országnak így ebben a formában semmi keresnivalója nem lenne egy civilizált, európai társadalomban.

Szóval ha eljutnánk odáig, hogy egyáltalán kormányunk legyen valamikor a jövőben, amely mondjuk legalább a fideszes alaptörvényben megfogalmazott cikkeknek megfelelően működik, az már egy újabb rendszerváltással érne fel, ne viccelj. :)

A témához meg csak annyit, hogy épp most olvastam Hadházy felvetését annak kapcsán, hogy állítólag a T-Systems ellenőrizte eddig is az NVI megbízásából, hogy történt-e külső beavatkozás bármiféle választáson a választási informatikába. Szóval tényleg, tök megnyugtató hogy a választási informatikáért felelős számtalan fideszes cég mellett még ez is fideszes kezekbe került. :)