( trey | 2019. 07. 05., p – 12:08 )

A "lehet, hogy kibírja" nem egyenlő a "biztosan kibírja". A probléma itt nem a vízzel van önmagában, hanem annak nyomásával, só és klórtartalmával. Könnyen belátható, hogy a klór és a só mennyire káros tud lenni. Egyrészt, nem megyek motorral tengerpartra, mert a tenger sótartalma szétkorrodálja az egészet a picsába. Nem kell sok hozzá, elég egy hét a tenger mellett és megjelennek a korrózió nyomai.
Elég a levegőben levő pára plusz só, pusztít. A tengervízben ugyanez. Megesz mindent. Szó szerint. A gyengébb acélnak is nekimegy. Még a 904L-es rozsdamentes acélból készült cuccra is írják, hogy tengervíz után alaposan öblítse le a paraszt, mert annyira káros.

Ugyanez a klór. Megzabál mindent. A fürdőgatyát is képes megenni. A tömítéseket a telefonokban egyszerűen elintézi. Pedig ott a tömítések nincsenek olyan erővel ráhúzva, mint egy csavaros búvárórán.

Na, most amikor az okostóbiás jön, hogy de hol az IP plecsi, mert az ő szarán van, akkor elkap a röhögés. Ja, jó is az. Otthon a lavórban játszódni. Kb. arra való.

--
trey @ gépház