( RaptoR | 2019. 06. 24., h – 16:29 )

Kívánságod máris teljesült, nemrég volt ugyanis az ITM által rendelt átvilágítás! Minket a Wigner-ben pl. az a Krausz Ferenc "világított át", akihez épp hozzávágott a kormány pályáztatás és szakmai elbírálás nélkül 20 milliárd forintot egy projektre. :D

Hogy a SZTAKI átvilágítását ki végezte, azt nem tudom. Itt találod a releváns összefoglalót, és idemásolok néhány a SZTAKI-ra vonatkozó részletet:

"Az MTA SZTAKI kiemelkedő eredményeket ért el az elmúlt három évben is az ipari, gazdasági kapcsolatok területén. Ebben az időszakban 61Európai Uniós támogatású projektben vettek részt, működtetik az EPIC Kiválósági Központot és az Inno laborokat, valamint két ipari telephelyet létesítettek Győrben és Kecskeméten.Emellett az Ipar4.0 Nemzeti Technológiai Platform, az autóipari innovációs szektor, az 5G és Mesterséges Intelligencia (MI)koalíciókban történő részvételével, esetenként vezető szerepével az Intézet bőségesen bizonyította eredményeinek társadalmi hasznosulása érdekében nyújtott erőfeszítéseit és elkötelezettségé"

"A SZTAKI az értékelő bizottság véleménye szerint is irigylésre méltó nemzetközi hírnévre tett szert magas rangú kutatásaival, és a kutatási területeik nemzetközi társaságokban történő együttműködésein keresztül (CIRP (The International Academy For Production Engineering (College International pour la Recherche en Productique), IFAC (International Federation of Automatic Control), IMEKO (International Measurement Federation). 2018-ban számos nemzetközi konferenciát szerveztek. A nemzetközi folyóiratok szerkesztői bizottságaiban közel 50 SZTAKI alkalmazott vesz részt. A SZTAKI nemzetközi támogatások megszerzésében elért sikerét mutatja, hogy az ezekből származó 2018-as bevétel mintegy 6 millió euró volt."

"A SZTAKI az értékelőbizottság megállapítása szerint a graduális és posztgraduális képzésben is részt vett, amelyet kutatási munkájának fontos összetevőjeként, valamint a jövőépítés nélkülözhetetlen részének tekint. Az Intézet számos kutatója mintegy 10 felsőoktatási intézményben lát eloktatási feladatokat. Átlagosan mintegy 20 doktori hallgató végez kutatómunkát az intézetben a vezető kutatók felügyelete alatt. Az Intézet mintegy 25 kutatója külső és 5 belső alapító tagként működik különböző doktori iskolákban."

"Az MTA SZTAKI pénzügyi bevételeinek szerkezete hasonló a németországi Fraunhofer Intézetekéhez (30 % alaptámogatás, 50 % pályázati forrás, 20 % közvetlen vállalkozási szerződésekből származik). Ez megfelelő ahhoz, hogy az Intézet elérje stratégiai céljait és egyensúlyt biztosítson az alapkutatások finanszírozásához,valamint azok eredményeinek az ipar és a társadalom felé történő közvetítéséhez."

Nincs benne semmi a szívecskés szobáról, pedig sokkal ütősebb lett volna, ha egy szakmai bizottság hívja fel a figyelmet rá, nem a riposzt.