( Vamp | 2019. 05. 18., szo - 21:57 )

Altalaban 2 (igazabol 3, de errol kesobb) mod van egy telefon (Androidos) eleresere.

1. Recovery: Ezt a gyartok arra talaltak ki eredetileg, hogy azokat a telefonokat, amik mar el sem indulnak, helyre lehessen allitani (innen a neve). Alapbol lehet torolni a legtobb keszuleknek innen a data, particiot, a cachet,etc... Systemet alapbol nem tudja bantani.

Namost ezt hasznaljak ki a custom ROM gyartok! Letrehoztak olyan custom recovery-ket amik sokkal tobbet tudnak (pl torolni a system particiot is, ami lehetove teszi, hogy masik romot telepitsunk, menteni a jelenlegi rendszert egy zip-be, ilyesmi.)

2. Fastboot: Ez mar egy melyebb dolog, ezzel mar sokkal tobbet lehet megtenni, pl ebben a modban lehet (usb-n keresztul) masik recovery-t (TWRP) folrakni, ebben a modban mar engedi irni a systemet, stb... Lenyegeben a hivatalos, PC-n torteno frissiteshez/ujratelepiteshez ezt a modot lehet hasznalni.

A gyartok a fastoboot modot gyakran korlatozzak, ami konkretan azt jelenti, hogy irasvedette teszik a bootloadert (locked bootloader). Ez miatt csak es kizarolag a gyari rendszert fogadja a telefon, nem lehet recovery-t cserelni, stb...

Vegul a haramdik modszer, amit a gyarakban is hasznalnak, az EDL ( csak Qualcomm-oknal) (Emergency Download Mode). Ilyenkor lenyegeben egy COM-portot nyitsz a rendszer taroloja fele, ahova azt toltesz fol, amit akarsz. En ugy tudom, a gyarban ezt hasznaljak.