( flimo | 2019. 04. 14., v - 21:52 )

A csaj (meg az egész csapata) pont nem fizikusok, hanem informatikusok. Ez kicsit olyan, mintha a Higgs-bozon megtalálása után elkezdtek volna egy gépészmérnököt sztárolni, mert ő tervezte a csőszakaszokat összefogó csavart. De valami diversity manager jó ötletnek gondolta, a csaj meg valószínűleg pont a háta közepére kívánja, hogy politikai célból mutogatják. Ismertem hasonló helyzetben lévő lányt, ő nagyon utálta, hogy a szakmailag indokoltnál több figyelmet kap, mert ő az egyetlen nő a csapatban, ott is hagyta az egészet. A kódsorok számához meg csak annyit, hogy mindig a junior kapja a piszlicsáré, repetitív feladatokat, amiből sok sornyi commit lesz, itt meg a sorok nagy része eleve adat.

Ami engem egyedül felbaszott a sztoriban az az, hogy sok sjw már azon vitatkozott twitteren, hogy Nobel díj vagy Fields medál jár neki, miközben nem hogy ő, az egész project a közelében sincs annak, hogy Nobelt érjen. Majd biztos ezen is lesz picsogás a hozzáértő laikusok által.

Pythonhoz még annyit, hogy ezeket nem vanila pythonban, hanem külön erre készült library-ket használva írják, a legmélyén BLAS meg LAPACK végzi a számolások nehezét. Lefogadom, hogy az ide írók 99.9%-a 10-szer annyi idő alatt sem közelítené meg a teljesítményét tetszőlegesen választott nyelven.