( zeller | 2019. 04. 13., szo - 21:37 )

"Egy SSD minimum kell ehhez, de ha pl. laptopozol és az akkuidő drasztikusan csökken a 100% PowerShell bloat miatt, akkor elég hamar észreveszed. Az újraindítgatást meg szintén észreveszed."

Hint: Nem minden esetben.

"Asztali gépek processzorainak TDP-jében nincsenek nagy különbségek a Core szériában." - Hümmm... Core i3-21xx: 2 mag, 65W, Core i5-2xxx: 4 mag, 95W (bőven nem dupla TDP dupla magszámra), de van belőle egészen 45W-os TDP-ig, de ha az Ivy Bridge szériát nézzük, akkor 77W-os TDP-vel van négy mag, és ez igaz az i7-re is - akol az L3 cache harmadával nagyobb, miközben a fogyasztás ugyanakkora.

Ha a mikroarchitektúrákon lépkedünk felfelé, akkor szépen látszik, hogy 1W TDP-ből egyre nagyobb számítási kapacitást hoznak ki.

"Az energia nagy részét az új CPU pedig nem működés közben pazarolja el, hanem annak kibányászása, gyártása, szállítása közben pöfögtetik el."

Nomostan van egy új cég, új munkahelyekkel, amiket fel kell szerelnie számítógépekkel. Oda akkor is "oda kéne pöfögtetni" a pécéket, ha évekkel korábbi technológiára épülve gyártották volna le azokat, hiszen tök mindegy, hogy a dobozban abakusz van, vagy a legújabb CPU-val szerelt erőgép.