( hajbazer | 2019. 04. 13., szo – 21:13 )

A Windows 10 Creators Update olyan 2-3GiB méretű, aminek nagyjából kétmilliószorosa volt a feldolgozott adathalmaz

Tehát minimum kétmillió Windows 10 felhasználó esetén jutunk el oda, hogy az adat mennyisége megegyezzen. Ahová viszonylag hamar eljutunk, hiszen többszázmillióan használnak Windows 10-et. Ami többszázmillió munkaálláomást jelent. Mindegyik fel fogja dolgozni azt a 2-3GB adatot, ha nem is bonyolult matematikai műveleteket végezve el rajta, de annál inkább bloated scriptnyelvből. Egy Windows 10 Creators Update feltelepítése minden egyes Windows 10 felhasználó gépét számításba véve, nagyságrendekkel több erőforrást igényel, mint az MIT idealista feketelyuk projektje.

a frissítések telepítése során értelmes teljesítményű gépen nem minden seteben veszed észre, hogy megy a frissítés

Egy SSD minimum kell ehhez, de ha pl. laptopozol és az akkuidő drasztikusan csökken a 100% PowerShell bloat miatt, akkor elég hamar észreveszed. Az újraindítgatást meg szintén észreveszed.

azért van a cpu is, meg a ram is, hogy hasnzáljuk

Igen. Azért van. És azért véges, hogy beosszuk.

egy korszerű CPU még mindig kevesebbet eszik így, mint az n generációval régebbi villanykályha kategóriás vacak

Asztali gépek processzorainak TDP-jében nincsenek nagy különbségek a Core szériában. Az energia nagy részét az új CPU pedig nem működés közben pazarolja el, hanem annak kibányászása, gyártása, szállítása közben pöfögtetik el. Ezért nem fenntartható folyamatosan új gépet venni. A megspórolt energia önző illúzió csupán. Te nem fizeted ki a villanyszámlában, de a környezetet sokkal jobban tönkretetted.