( zeller | 2019. 04. 13., szo – 19:47 )

Apróság, de szerinted a teljes feldolgozást az utolsó betűig Python csinálta? Én azért kétlem... Már csak amiatt is, mert a tényleges számolgatást bizony ott is C-ben írt függvénykönyvtárak végzik, amiket most épp egy nem előre lefordított kódot produkáló nyelvből használtak.

A Windows 10 Creators Update olyan 2-3GiB méretű, aminek nagyjából kétmilliószorosa volt a feldolgozott adathalmaz, ez az egyik - ezért sem gondolom, hogy csak python-ban ment minden - komplexebb számolgatásra kifejezetten jó, és megfelelően tesztelt, eredetileg C illetve Fortran nyelven írt cuccok vannak, amiket - milyen meglepő - más nyelvekből is lehet használni.
A másik, hogy a frissítések telepítése során értelmes teljesítményű gépen nem minden seteben veszed észre, hogy megy a frissítés - igen, a munkáddal együtt akár 100%-on is pöröghet a magok egy része, vagy egyszer-egyszer mindegyik, és a memória is ki lesz töltve adatokkal, de azért van a cpu is, meg a ram is, hogy hasnzáljuk. És egy korszerű CPU még mindig kevesebbet eszik így, mint az n generációval régebbi villanykályha kategóriás vacak.