( Raynes | 2019. 01. 19., szo - 19:28 )

Én semmiképp nem tartanám igazságosnak az újraszavazást. Az angol nép döntött. Ezt nem lehet elmismásolni, meg egész addig újraszavazgatni, amíg el nem döntik mit akarnak. Onnantól minden népszavazás komolytalan lesz, mert majd megtartják újra, hátha más lesz az eredmény. Csak bohóckodás lenne, többé senki nem venné őket komolyan. Egyszer szavaztak, ez jött ki végeredménynek, ezt akarják az angol emberek, ezt kell végrehajtani, akkor is, ha utólag átgondolták és megbántás. Ezért kell felelősen szavazni, nem indulatból felfűtötten, demagógia-ideologizálás alapján. Szépen lépjenek csak ki, legközelebb felelősebben fognak szavazni, meg kell tanulniuk, hogy a népszavazás nem játék, komoly dolog. Írom ezt úgy, hogy néhány éve itt kint élek, és engem a Brexit hátrányosan érint, de ez van, ezt kell elfogadni, így döntöttek az emberek, ki kell lépni.

Ami miatt én az egész Brexitet visszásnak látom, az nem az, hogy kilépnek, érthetőnek tartom az angolok álláspontját, túl sok a külföldi az országban, elegük van. Ami miatt kritizálom a Brexitet: valótlan indokok miatt léptek ki, csak a bevándorlást akarják megállítani, de azt is felemásan. Az EU-s bevándorlókat nem akarják, bezzeg pakisztáni, afrikai, meg mindenféle szélsőséges, iszlamista, bűnöző népeket meg szívesen látnak, pedig azok tényleg egy alja népség sajnos, sokkal rosszabb, mint az EU-sok, de még a magyar cigányságnál is. Ha nem kellenek bevándorlók, akkor ne csak az EU-ból lépjenek ki, hanem a volt gyarmatokról történő bevándorlásnak is állítsanak stop-ot, így igazságos, így következetes. De utóbbi eszük ágában sincs, mert a pakisztáni, meg az iszlamista szomáliaiak az „ő embereik”, „testvérek”, míg a kelet-európai (ahová a magyar is sorolják) az valami prosztó elemnek tartott, lenézett valakik.

A másik, ami nagyon béna az egész Brexitben, hogy nem tudnak az EU-val megegyezni, pedig nagyon érdekük lenne. Ha egyezség nélkül lépnek ki, azt nagyon meg fogja érezni az angol gazdaság. Legalább annyi önfegyelem kéne legyen az angolokban, hogy kötnek az EU-val valami értelmes kompromisszumot, bevállaljanak stratégiailag egy akár előnytelen egyezséget is, hogy a kemény vonalas hard Brexitet elkerüljék, mert annál rosszabb nincs, annál minden egyezség csak jobb lehet.

Sajnos míg ez a Terézanyu csúfnevű vén szipirtyó szerencsétlenkedik, esély sem lesz a normális megegyezésre. Attól még hogy Brexit lesz, összeszedhetnék magukat az angolok. Valahogy azt hiszik, hogy ők diktálnak, meg az EU tesz nekik szívességet, és nem gondolják végig, hogy az egyezség nélküli kilépés nekik fog jobban fájni, nem az EU-nak. Valahogy ennek sok képviselő nincs tudatában.

Meg amit még igazságosnak tartanék, hogy ha pl. az észak-írek a bentmaradásra szavaztak, ők maradhassanak bent. Azt hiszem a skótoknál is ez volt.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP