( Charybdis | 2018. 12. 18., k – 21:29 )

Szerintem is a Chrome OS iránya a jövő. Tehát nem az operációs rendszer lesz a lényeg, hanem maga a böngésző, minden böngészőből fog futni. Bár igaz, hogy még elég csekély a Chrome OS részesedése.

De Windowson is egyre több mindent csinálunk a böngészőben. Csak azért nyitunk meg asztali programokat, mert még nem készült el a webes változatuk. Pedig a webes verzió sokkal kényelmesebb: nem kell telepíteni, frissítgetni, nincs hibaüzenet, bárhonnan elérhető, nagyon könnyű a csapatmunka a megosztott fájlok miatt.

Ha tényleg ez a jövő, akkor kár tovább fejleszteni a Windowst, tökéletesen elég lesz a chrome OS vagy bármely Linux disztribúció. Annak lesz jó, aki nagyon jó böngészőt tud fejleszteni, mert a böngésző lesz az új operációs rendszer, szóval a Google-nak így nagy előnye lenne, hiszen a legjobb és legtöbbet használt böngésző jelenleg a Google Chrome.

Nagyon megy a cloud computing piac, ez is azt támasztja alá, hogy ez a jövő.

Én személy szerint örülnék, ha mindent böngészőből lehet csinálni, sokkal egyszerűbb, kényelmesebb.

A GDPR miatt szerintem nem kell aggódni az adatvédelem miatt, illetve szerveroldalon is lehet titkosítva tárolni a fájlokat, valamint nyilván lehet saját gépre is bármikor mentést készíteni, ha akar valaki, vagy akár külső felhő tárhelyre szinkronizálni az adatokat.