( zeller | 2018. 12. 08., szo – 12:26 )

"A hamburgeres példádból látszik nagyon jól az is, hogy te is csak azért érzed finomabbnak a holland címkés kamuprémium sajtokat, mint a magyar (valóban prémium és valóban igazi) termelői piacokon elérhetőket, vagy a Cserpest, mert az Auchan sajtpultjához szoktál hozzá."

A magyar "prémium" sajtok miért nem jelennek meg a német, holland, netán francia piacon? Ha annyira "prémium" termékek, akkor miért nincsenek ott a különböző versenyeken, megmérettetéseken? Nem várom el, hogy érmes helyezéssel, csak legyenek ott...
Ja, hogy ahhoz némileg más minőséget és mennyiséget kéne produkálni? Tudod a cserpes öregapja sem volt tervben, amikor a hollandok, franciák, vagy épp a németek már minőségi sajtokat állítottak elő, olyanokat, amiket manapság is forgalmaznak.

"sokat ettem régen multiéknál kapható, sajtpultos termékekből, a drágábbakból is" - én meg kóstoltam piacos "hűdeextra" kézműves sajtokat, és sohasem tudták kétszer egymás után ugyanazt az illatot/szagot (kinek-kinek ízlés szerint), ízt, állagot produkálni. Lutrira meg sokallom kilónként a 3-4E Ft-ot.