( hajbazer | 2018. 10. 15., h – 21:29 )

Nos? akkor melyik károsabb az egészségre?

Alapvetően az autók mennyisége káros az egészségre. Amikor azt mondom, hogy a Lada jó autó, nem azt vizionálom, hogy minden forgalomban lévő autót holnaptól le kéne cserélni Ladára. Ezt próbáld meg megérteni, légyszíves. Alapvetően el kéne harmadolni a jelenleg utakon lévő autók számát és valamilyen módszert találni arra, hogy csak azok üljenek bele, akiknek feltétlenül szükségük van rá. A tömegközlekedést meg fejleszteni és elektromossá tenni.

Mások szerint meg,hasonlóan a csikisör nevű lópisához, a magyarse@@be magyar lóf@$zt elvet valló alakok miatt,akik dafke náluk vásárolnak, mert "trendi".

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

A Cserpes a legkevésbé magyarkodó márka, pláne, hogy marketingtevékenységet se igazán folytatnak. Nem is nagyon lenne szócső, ahol magyarkodhatnának.

És ha hűséges vagyok egy olyan márkához, ami számomra elfogadható minőségű, akkor azzal mi a franc bajod van?

Nekem azzal van bajom, hogy egy alapvetően fenntarthatatlan rendszert támogatsz ezzel a hozzáállásoddal. Az mellékes, hogy egy márkahűségre nevelt, igénysznob csőbirka vagy, de ezzel a titulussal csak neked van bajod. Én csupán megállapítottam.

nem pedig el..va egy fél napot azzal, hogy piac-cébéá-cserpes-másikpiac-másikcoop-jóégtudjami között rohangálnék

Nekem nem fáj elmenni több piacra is, megvenni mindig annyit, amennyire szükségem lesz az elkövetkezendő egy hétben. Nem fáj elmenni Kasszás Erzsiékhez sem, Coop-okba és egyéb kisboltokba sem. Se nem jelent külön környezetszennyezést, mivel a BKK járművei ígyis-úgyis elmennek, ha felszállok rájuk, ha nem. Te még mindig többet szennyezel az idealista teszkózásoddal, mint én a kisboltozással. Végezetül pedig, nem sajnálom a ráfordított időt sem. Egyfajta jó érzés uralkodik el rajtam ilyenkor. Melegséggel tölt el a tudat, hogy ezt az időt saját magamra és a körülöttem élő emberek boldogulására fordítom.

mert azt azért nem várhatod, hogy néyg tagú családra cekkerel a kézben gyalogoljak boltról boltra - bár tudom, te ezt is elvárnád...

Így van. Sőt a gyerekek, ha már elmúltak 14, simán elbékávézhatnak ők is négyfelé és két kis szatyorban hazavihetik négy különböző kisboltból az ott kapható, tudatos és fenntartható módon beszerzett, magyar terméket. Ezzel legalább egy kis csapatmunkát és felelősségtudatot is nevelnél beléjük, okostelefonozgatás, Messenger-flörtölés és tévé előtt tespedés helyett. Ugyanakkor, azt már korábban megbeszéltük, hogy mi ennek a legnagyobb akadálya: van egy kényelmes segged. Mivel az ember az őt körülvevő minták alapján tanul, így a gyerekeid is ezt látják, tehát előbb-utóbb ők is kényelmeskedők lesznek. Pedig lehettetek volna egy sokkal jövőszeretőbb, fenntartható család, akik számára az étel nem multiék polcain terem.