( SzBlackY | 2018. 09. 24., h – 07:49 )

a Core Team választja a bizottság tagjait.

Igen, aminek a tagjai eddig a saját belátásuk szerint szankcionáltak, most adtak neki egy formális keretet és több tagú bizottságra bízták a döntések előkészítését. Tehát demokratikusabb az új rendszer.

a közösségi oldalak által rengeteg információ birtokában lehetnek az EU-s döntéshozók, döntés előkészítők, elemzők, így meglehetősen antidemokratikusan képesek olyan gerjesztő jel előállítására, amelyre az emberek sokasága alkotta transzformáció a kívánt válaszfüggvényt generálja.

Te pontosan azon információk birtokában lehetsz a közösségi oldalak által, mint az EU-s döntéshozók. Egyébként meg ha így lenne, akkor hogy a picsába tud ennyire terjedni az EU-szkeptikusság gyakorlatilag az összes tagállamban? Hogy a picsába szavazták meg a Brexitet (ami az EU-nak sem lesz jó)? Épp az a gond, hogy az EU érdekérvényesítő képessége jó közelítéssel nulla, Vitya ezért tudta talicskával kihordani majdnem egy évtizedig ipari mértékben a folyósított támogatásokat (az EU nem hülye, tudják, hogy mi történt, tenni nem tudnak/tudtak nagyon ellene).

Egyet mondok: szabadság. Ez mindennél fontosabb, bármi csak ezután jön.

Gondolom a te szabadságodra gondolsz, mint mindig. Fontosabb-e a TE szabadságod egy másik ember életénél? Fontosabb-e a TE szabadságot tíz másik ember életénél? Fontosabb-e a TE szabadságod egy másik ország teljes lakosságánál? Fontosabb-e a szabadságod, mint valaki más magántulajdonhoz való joga? Fontosabb-e...? És akkor most gondold végig, hogy ha bármelyikre igen a válasz, az mire ad felhatalmazást...

Ami a nemzetközi szerződéseket illeti, azt fel is lehet mondani.

És egyrészt bukod az előnyeit is, másrészt továbbra is: mi az, amiben _te_ személy szerint korlátozva érzed magad az EU-s tagságunk miatt. Illetve bővítsük: melyik nemzetközi szerződés miatt miben érzed magad korlátozva? Mert ha teszem azt délutánonként hadifoglyokat akarsz kivégezni kedvtelésből, még megértem...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)