( csardij | 2018. 09. 23., v – 22:25 )

A vízen gondolkodtam, de az azért sok helyet foglal, meg van saját kút (iható vízzel) és több forrás is a közelben (plusz a bojlerban lévő víz, ami maga is egyfajta tartalék).

Az eltárolt víz ráadásul 1-1,5 hét alatt megposhad, műanyag kannából meg ki tudja mi oldódik bele.

Van normális húskonzerv, csak nem olcsó mert hát az anyagot meg kell fizetni, ezért mo-n nem igen látni, nincs rá kereslet. Billába szoktam látni néha veszünk is (kiránduláshoz nagoyn jó) sonkakonzervet. Saját fogyasztásra meg max levágja az ember a tyúkot ha annyira kell a hús.

Zöldségek, gyümölcsökbe van vitamin, még ha nem is annyi mint a frissbe, két hét alatt meg nem alakul ki hiánybetegség.

A zsírban elrakott húst ismerjük, disznóvágáskor szoktunk is kapni, de azért ez macerás folyamatosan tartalékba tartani, ekkora időszakra a húsigényt kielégíthetik a konzerv készítmények, plusz a tojás (a tyúkok azért télen is tojnak).