( locsemege | 2018. 09. 23., v – 21:52 )

Az offra: szerintem nem szakmai kérdésekben viszonylag következetesen rendszerkritikát fogalmazok meg, így nem igazán értem, mire utalsz. A rendszerkritika részemről nem a Strabag vs. Közgép cicaharcot jelenti, hanem szélesebb aspektusból, a nyugati típusú hazug áldemokráciákról beszélek.

A bárki jelölheti magát nem azt jelenti, hogy bárkit fel is vesznek. Te magad írod, a Core Team választja a bizottság tagjait. Itt a kérdés eldőlt. A magyar törvények szerint bárki választó és választható - vannak törvényi kivételek -, aztán hallod, a családunkból mégsincs senki a parlamentben. Ez miért van?

Tekintve, hogy az emberi viselkedést, a motiváció mibenlétét folyamatosan tanulmányozzák, a közösségi oldalak által rengeteg információ birtokában lehetnek az EU-s döntéshozók, döntés előkészítők, elemzők, így meglehetősen antidemokratikusan képesek olyan gerjesztő jel előállítására, amelyre az emberek sokasága alkotta transzformáció a kívánt válaszfüggvényt generálja. Szóval szkeptikus vagyok az EU-s választásokat illetően, de ne legyen igazam.

Egyet mondok: szabadság. Ez mindennél fontosabb, bármi csak ezután jön. Ami a nemzetközi szerződéseket illeti, azt fel is lehet mondani. Emlékeim szerint Izrael ezek nagy részét meg sem köti - amúgy helyesen -, az USA érdeke szerint felmondja, az oroszokról nem tudom, de ha van egy csepp eszük, hagyják a csudába a szuverenitásukat korlátozó szerződéseket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE