( Hiena | 2018. 09. 20., cs – 21:50 )

Ha egy gyümölcsfát ültetsz, ahhoz, hogy ne vaduljon el és mindig bő termése legyen, időnként vissza kell metszeni. Ehhez olló kell.
A beszállítói CoC-nek, nagyvállalati szempontból több előnye is van:
1. Védelem az SJW-k és más férgek támadása ellen. A mai világban bemondással lehet tönkretenni évtizedes vállalatokat. A SCoC-val ki lehet zárni, hogy egy "náci", "homofób", vagy épp "opresszív masculin" beszállítón keresztül hasonlóval vádolják meg a céget.

2. Kontroll a beszállítók felett. Bárkiből, bármikor lehet "náci", "homofób", vagy épp "opresszív masculin" ami alapján különösebb pereskedés nélkül szerződést lehet bontani.

3. Amennyiben open-source projectről van szó és a cég támogatja azt, a CoC-re hivatkozva kipakolhatók és háttérbe szoríthatóak emberek. Normálisan, ha ki van fizetve a támogatás, akkor ki van fizetve. Az SCoC ilyen esetben egy jól hasznosítható gumicsontot ad.

Végül és nem utolsó sorban, a cégek nem mindig szívjóságból támogatnak, vásárolnak fel projecteket, hanem kármegelőzés végett. Ha egy open-source project versenyképes alternatívát tud képviselni egy cég fizetős termékével szemben, akkor illik kellőképpen odalépni. Ilyen esetben bármilyen eszköz megengedett, és a támogatói nyomás gyakorlás ilyenkor igen költséghatékony tud lenni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "