( zolk3ri | 2018. 09. 20., cs – 14:01 )

Változtassuk meg a master/slave terminológiát, mert ez szövegkontextus felismerés hiányában asszociálható a rabszolgatartáshoz[1].

Kivétel: "master" branch, stb. mert valahogy ebben az esetben nem asszociálható a rabszolgatartáshoz. Miért nem?

Probléma van maga az indokolással, meg a szelektív, arbitrary módon kiválasztott kivételekkel, melyek az indokolással szembe mennek.

[1] Úgy, mint akármi más, mint pl. a "finger" asszociálható a patriarchátushoz (:D), meg a nemi erőszakhoz, meg egyéb ide nem illő baromságokhoz, ezt az utolsó (s egyetlen) linkem az első válaszomban tisztázza viccként, de ezek az idióták túl komolyan vették. Annyira komolyan, hogy állítólag a következő hónapokban (!) végig fogja olvasni a dokumentációt, s meg fogja változtatni a terminológiát, ahelyett, hogy fontosabb dolgokra összpontosítana, mint pl. a dokumentáció kiegészítésével, stb. Ezekkel a módosításokkal a dokumentáció elveszti funkcióját, s inkább zavart fog kelteni, mindezt miért? Mert néhány embernek túl nagy a fantáziája, meg nem képes a szövegkontextus felismerésére? Ugyan kérlek.

Nekem ezzel a felesleges, időpocsékolós mentális maszturbációval van a problémám, miközben semmi konzisztenciát nem tudnak tartani, meg folyamatos ellentmondásokba ütköznek.