( Hiena | 2018. 09. 19., sze – 18:38 )

Az a világ amiben élsz egy buborék, a szomorú valóság, hogy a világ 60-70 százaléka valahol mélyen a 8 általános alatt van, félállati ösztönök által vezérelve. Ugye nem kell emlékeztetnem téged arra, hogy jelen pillanatban is számos olyan fegyveres konfliktus van, ahol megengedett a nők megerőszakolása, gyerekek lemészárolása. Hogy léteznek olyan atomhatalmak, akiknél még dívik és elfogadott a becsületgyilkosság.

Asszem, itt koncepcionális problémák vannak. Amikor a cégnél csoportvezetősködöm, akkor elmagyarázom a problémákat, odafigyelek a munkatársak lelkére, és ha épp annyira neurotikus valamelyik, hogy nem mer odamenni a másik emberhez, akkor addig coacholom a pici lelkét még megcsinálja. DE, ezért fizetnek nekem. DE, a munkahelyemen nem válogathatom meg a munkatársaimat. DE, ez a munkaköröm, ezért ezzel KELL töltenem az időmet.
Egy opensource/whatever projectvezetőként, NEM fizetnek nekem és NINCS időm minden emberre ráhangolódni. Egy picsába való elküldéssel hamar elválik a mezei holdkóros a tenni akarótól és nincs idő elvesztegetve, hogy soronként végig legyen bugreportolva. És azért is jó a bazdmegolás, mert megtanulja magát megvédeni az ember.
Linux ezen a területen kiemelkedő volt, mert képes volt oktatni is két bazdmeg között.

A "CoC" azért kell, mert valahonnét pénz kell az open-source projecteknek és ezt követelik meg a pénzcsapot kezelő gazdák. Hidd el, amint letennél pár milla dollárt az első csettintésedre eltüntetnék az oldalukról ezeket a koholmányokat.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "