( TCH | 2018. 09. 19., sze – 12:58 )

> Nagyon jó, hogy általánosítasz, pont a PostgreSQL-re nem igaz az egész, de hát nyilván, abból, hogy a PostgreSQL bevezetett CoC-ot, már lehet a saját ideológiádat világ igazaként beállítani.
Ugyanolyan sablonos gondolkodást csinálsz, mint ami ellen ágálsz.

Szakadj már el a PostgreSQL-től. A píszí ellen felszólaló emberek ebben a topicban végig a jelenségről, a tendenciákról beszéltek, arról, hogy ahol a "CoC" megjelenik, ott a bulshittelés kezdődik el. Még ha a PG kivétel is, a tendencia attól még áll. Ez nem ideológia.

Egyébként meg amit most te csináltál az már személyeskedés/személy elleni érvelés volt. Nem épp ezt tiltja a CoC?

> Ugyanazt csinálod, ami ellen harcolsz: ottál offtopik dolgokról beszélsz (hiszen a PostgreSQL CoC itt a téma valójában), miközben szidod azokat, akik offtopik dolgokról beszélnek egy projekt kapcsán.

Nem offoltam, mert a CoC kapcsán kapcsolódik a témához a jelenség.

> Beszéljünk csak a PostgreSQL CoC-ról, ez a téma most. A PostgreSQL CoC bizottság működésével, tagjaival, a PostgreSQL CoC meglétének javaslójával kapcsolatban mi a véleményed?

Felesleges szócséplés az egész, az érdemleges moderálási szabályokat pár mondatban le lehet írni, nem kell hatezer oldalt írni és pláne nem kell ekkora elánnal beharangozni, hogy most már itt is van. Az egész a valós világ bürokráciáját juttatja eszembe, ahol a semmit húszezer oldalon keresztül kell kivesézni, azért, hogy a bürokratáknak legyen mit enniük.